luni, 8 decembrie 2008

DIN CICLUL "POVESTI DE NOAPTE BUNA PENTRU ADULTI!" SAU ZIUA 10


Rugaciunea unui barbat

Un barbat era satul de munca, in timp ce sotia lui statea acasa. Si-ar fi dorit ca sotia lui sa-l inteleaga prin ce trece, asa ca s-a rugat intr-o zi: „Doamne, merg la munca in fiecare zi si-mi dedic ore din viata, in timp ce sotia mea sta acasa. Vreau sa inteleaga si ea prin ce trec, asa ca permite-mi sa traiesc in trupul ei o zi, iar ea in al meu. Amin.”
Dumnezeu, in infinita Lui intelepciune, a împlinit rugaciunea barbatului. A doua zi, omul s-a trezit femeie. S-a ridicat din pat, a pregatit micul dejun pentru partenerul de casnicie, i-a trezit pe copii, le-a pregatit hainele, i-a hranit la micul dejun, le-a facut pachetele pentru scoala, i-a dus la scoala, s-a dus sa ia hainele de la uscator, s-a dus sa scoata niste bani din cont, apoi a mers sa faca cumparaturi, s-a intors sa plateasca niste facturi si sa verifice balanta de plati. A facut baie pisicii si cainelui.
Era ora 13:00 cand s-a grabit sa stranga paturile, sa spele hainele, sa aspire, sa stearga pe jos. A fugit la scoala sa ia copiii si s-a certat cu unul dintre ei in drum spre casa. Apoi a mers sa cumpere lapte si fulgi, a lucrat cu copiii la temele pentru acasa, apoi a calcat in timp ce se uita la televizor.
La 16:30 a inceput pregatirea cinei. Dupa cina, a curatat bucataria, a spalat vasele, a spalat podeaua, a facut baie la copii si i-a culcat.
La orele 21:00 era obosita si, desi munca inca nu se incheiase, a trebuit sa faca dragoste cu partenerul de casnicie, fara sa se planga.
A doua zi dimineata s-a trezit, a ingenuncheat si a spus: „Doamne, nu am stiut ce spun atunci cand am invidiat-o pe sotia mea ca sta acasa toata ziua. Te rog, fa schimbul inapoi!”
Dumnezeu, in infinita Lui intelepciune, i-a raspuns: „Fiul Meu, cred ca ti-ai invatat bine lectia si as fi bucuros sa refac lucrurile asa cum erau inainte. Vezi tu, va mai trebui sa astepti noua luni. Azi-noapte ai ramas insarcinat(a)...”